• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світове виробництво соняшнику: прогнози на сезон 2024/25
    Опубликовано: 2024-06-11 18:00:10

    Аналітики Міжнародної ради із зерна (IGC) зробили прогноз щодо світового виробництва соняшнику на сезон 2024/25, вказавши на очікуване зниження обсягів виробництва до 57,1 млн тонн, порівняно з 57,4 млн тоннами у попередньому сезоні. Цю інформацію повідомили в рамках останнього звіту.

    В квітні експерти оцінювали, що новий урожай соняшнику складе 58,1 млн тонн, однак подальші прогнози вказують на виправлення цього показника через ряд факторів, зокрема скорочення посівних площ під цю культуру.

    Згідно з аналітичними даними, головними факторами, що впливають на зниження валового збору олійних насінин у різних країнах, є зменшення посівних площ у країнах-лідерах виробництва. Зокрема, в Росії очікується зниження до 17,2 млн тонн, в Україні — до 16,2 млн тонн, в Аргентині — до 3,9 млн тонн, в Китаї — до 1,6 млн тонн, і в США — до 0,7 млн тонн.

    Насамперед прогнозується зростання виробництва соняшнику в Європейському Союзі, де очікується досягнення 10,7 млн тонн, а також у Туреччині — до 1,8 млн тонн і Казахстані — до 1,3 млн тонн. Це збільшення пов'язане з позитивними умовами для вирощування та підвищенням посівних площ.

    Зниження валового збору соняшнику в ряді країн може мати значний вплив на світові ринки олійних насінин та відповідних продуктів. Прогнозоване зменшення урожаю підкреслює необхідність уважного моніторингу та управління ризиками для глобальних постачань соняшникової продукції.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.