• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нові правила експорту агропродукції до ЄС: що зміниться для України
    Опубликовано: 2024-05-31 18:04:17

    З 5 червня 2024 року Україна запроваджує оновлені правила безмитної та безквотної торгівлі агропродукцією з Європейським Союзом, що застосовуватимуться на протязі року. Ці зміни стосуються шести ключових видів продукції: цукру, яєць, м'яса птиці, кукурудзи, крупи та меду, і базуються на квотах, обчислених за середніми врожайними показниками за останні кілька років.

    За інформацією в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, квота на експорт цукру до ЄС вже вичерпана, тому з 1 червня уряд встановив нульову квоту на цей продукт до кінця року. Незважаючи на це, українські виробники продовжують експортувати цукор в інші країни, такі як країни Африки, Близького Сходу та Великобританія, що свідчить про високий потенціал зовнішнього ринку.

    Україна визначає Європейський Союз як свого найбільшого торговельного партнера у сфері агропродукції. У 2023 році приблизно 60% виробленої агропродукції експортувалося до країн ЄС, що свідчить про значну інтеграцію українських товарів на європейський ринок.

    Тарас Висоцький також підкреслив необхідність упровадження нових законодавчих ініціатив, спрямованих на забезпечення прозорості та ефективності експортних операцій. Очікується, що незабаром вступлять в силу закони, які встановлять мінімальні ціни на експорт зернових та олійних культур, горіхів та меду, а також запустять систему простежуваності для виробленої продукції.

    Міністерство агрополітики вже активно розробляє механізми впровадження цих змін, які будуть опубліковані для громадського обговорення з метою забезпечення максимальної ефективності та прозорості в агропромисловому секторі України.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.