• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна продовжує термін оформлення земельних паїв до 2028 року
    Опубликовано: 2024-05-24 17:05:33

    Українська Верховна Рада ухвалила законопроєкт №11150, який спрямований на захист інтересів власників земельних паїв. За цей законопроєкт проголосували 243 депутати. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

    Однією з ключових ініціатив законопроєкту є продовження строку оформлення незатребуваних земельних ділянок до 2028 року. Це рішення дозволить здійснити розподіл земельних ділянок між власниками паїв та їх спадкоємцями, які залишилися у колективній власності після першої хвилі розподілу.

    Також у новому законопроєкті передбачено відновлення обов'язковості підвищення кваліфікації сертифікованих інженерів-землевпорядників. Це сприятиме покращенню професійних стандартів у галузі земельних відносин.

    Закон також встановлює продовження пілотного проєкту з внесення відомостей до Держземкадастру за участю сертифікованих інженерів-землевпорядників до 2026 року. Цей крок спрямований на покращення адміністративних процедур у сфері земельних відносин.

    Окремо у законопроєкті встановлені нові правила щодо термінів дії договорів оренди земельних ділянок, які перейшли до комунальної власності. Згідно з цими правилами, такі договори припиняються через 2 роки з моменту державної реєстрації права комунальної власності.

    Ухвалений закон також зобов'язує включати до документації землеустрою копії документів, на підставі яких набуто право власності чи користування земельною ділянкою.

    Загалом, введення нових норм і положень у сфері земельних відносин має сприяти покращенню управління земельними ресурсами та забезпечити більш прозорий і ефективний розподіл земельних паїв у майбутньому.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.