Український ринок молочних консервів виявляє стабільність та обіцяну перспективу у порівнянні з біржовими молокопродуктами. Попри коливання на біржі, внутрішній попит на молочні консерви залишається на високому рівні, а експорт цих товарів поступово відновлюється. Про це повідомляє Інфагро.
Однією з переваг виробництва молочних консервів є менша залежність від ціни сировини - молока. Крім того, через можливість тривалого зберігання продукції, виробники можуть планувати виробництво незалежно від тимчасових коливань попиту.
Цінова стабільність є ще однією перевагою молочних консервів порівняно з молокопродуктами, що не підлягають консервації.
За перший квартал поточного року виробництво молочних консервів в Україні зросло на 8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це свідчить про стабільний розвиток галузі з відзначеною тенденцією до зростання.