• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт соняшникової олії в Україні у сезоні 2023/24 років вражає своїм рекордним показником
    Опубликовано: 2024-04-04 18:04:52

    Експорт соняшникової олії в Україні у сезоні 2023/24 років вражає своїм рекордним показником, перевищуючи минулорічні цифри на 18%. За даними митної статистики, у березні 2024 року експорт становив 608 тисяч тонн, що на 16% більше, ніж у відповідний період минулого року. Цю інформацію повідомило агентство Share UA Potential.

    Протягом перших семи місяців поточного сезону українські компанії експортували вже 3,8 мільйона тонн соняшникової олії, що на 18,7% більше, ніж у відповідний період минулого року, коли було вивезено 3,2 мільйона тонн.

    Протягом календарного 2023 року Україна відправила за кордон 5,7 мільйона тонн соняшникової олії на суму в $5 мільярдів. У порівнянні з 2022 роком, коли було експортовано 4,3 мільйона тонн на суму $5,5 мільярдів, видно динамічний ріст обсягів та стабільність вартості продукції.

    Серед найбільших експортерів соняшникової олії з України значаться "Кернел", Bunge та МХП, які відомі своєю високою якістю продукції та великими обсягами експорту.

    Варто відзначити, що такий успіх українських експортерів свідчить про значну конкурентоспроможність соняшникової олії на світовому ринку та впевнене зайняття своєї ніші серед інших виробників. Це також підтверджує перспективи розвитку аграрного сектору України та його важливу роль у світовій економіці.

    Зараз українські виробники зосереджуються на подальшому розширенні експортних можливостей та підвищенні якості продукції, щоб залишатися конкурентоспроможними на міжнародному ринку та продовжувати забезпечувати стабільні надходження валютних коштів до країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.