• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина збільшує закупівлю українського ріпаку
    Опубликовано: 2024-04-02 14:04:39

    Німеччина продовжує збільшувати імпорт ріпаку, згідно з даними Німецького союзу сприяння вирощуванню олії та рослинних білків (UFOP), у першій половині сезону 2023/24 року кількість закупівель становила близько 3,5 мільйонів тонн, що порівняно з 2,6 мільйонами тонн у попередньому сезоні. З цієї кількості приблизно 2,2 мільйона тонн було імпортовано з країн Європейського Союзу.

    Найбільші обсяги ріпаку було імпортовано з Румунії (696,6 тисяч тонн), Польщі (523,2 тисячі тонн) та Франції (303,9 тисячі тонн). Проте, найважливішим постачальником ріпаку для Німеччини залишається Україна, з якої було закуплено 995,6 тисяч тонн, майже удвічі більше, ніж у попередньому сезоні.

    Крім того, іншими традиційними джерелами ріпаку є Канада та Австралія. За звітну половину сезону поставки з Канади не були значними, в той час як обсяги з Австралії скоротилися до 165,8 тисяч тонн, що значно менше, ніж у попередньому періоді.

    У підсумку маркетингового року Німеччина залишається найбільшим імпортером ріпаку в Європейському Союзі, з середнім обсягом від 5,5 до 5,7 мільйонів тонн. Проте обсяг експорту залишається відносно невеликим, оскільки олійні заводи країни переробляють близько 9,4 мільйонів тонн ріпаку. Німеччина експортує переважно до інших країн ЄС, таких як Франція, Нідерланди та Бельгія.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.