• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Столовий буряк подешевшав: ринкові тенденції в Україні
    Опубликовано: 2024-04-01 15:08:06

    Український ринок столового буряка за останній тиждень зазнав падіння цін на цю культуру в середньому на 10%, при цьому вартість коливається в межах 10-15 гривень за кілограм ($0,25-0,38/кг), залежно від якості та обсягу партії. Про це повідомили аналітики з EastFruit.

    За їхніми словами, активний продаж запасів столового буряка з господарств населення став причиною зниження цін на цю культуру на ринку України. Темпи реалізації значно впали, що вже відобразилося на цінах.

    Усього протягом поточного тижня столовий буряк у країні подешевшав в середньому на 10%. Наразі основні угоди з продажу цього коренеплоду укладаються у ціновому діапазоні від 10 до 15 гривень за кілограм ($0,25-0,38/кг), залежно від якості та обсягу.

    Ринкові учасники пояснюють це сезонним збільшенням пропозиції на ринку, а також низьким попитом з боку роздрібних мереж та оптових компаній.

    Не дивлячись на тимчасове зниження цін, варто відзначити, що наразі вартість столового буряка в Україні в середньому удвічі вища, ніж у березні 2023 року. Багато фермерів вважають, що це лише тимчасове явище, оскільки на ринку відчувається дефіцит якісної продукції, і запаси столових буряків у господарствах населення продовжують швидко зменшуватися.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.