Столовий буряк подешевшав: ринкові тенденції в Україні

01 апр, 15:08

Український ринок столового буряка за останній тиждень зазнав падіння цін на цю культуру в середньому на 10%, при цьому вартість коливається в межах 10-15 гривень за кілограм ($0,25-0,38/кг), залежно від якості та обсягу партії. Про це повідомили аналітики з EastFruit.

За їхніми словами, активний продаж запасів столового буряка з господарств населення став причиною зниження цін на цю культуру на ринку України. Темпи реалізації значно впали, що вже відобразилося на цінах.

Усього протягом поточного тижня столовий буряк у країні подешевшав в середньому на 10%. Наразі основні угоди з продажу цього коренеплоду укладаються у ціновому діапазоні від 10 до 15 гривень за кілограм ($0,25-0,38/кг), залежно від якості та обсягу.

Ринкові учасники пояснюють це сезонним збільшенням пропозиції на ринку, а також низьким попитом з боку роздрібних мереж та оптових компаній.

Не дивлячись на тимчасове зниження цін, варто відзначити, що наразі вартість столового буряка в Україні в середньому удвічі вища, ніж у березні 2023 року. Багато фермерів вважають, що це лише тимчасове явище, оскільки на ринку відчувається дефіцит якісної продукції, і запаси столових буряків у господарствах населення продовжують швидко зменшуватися.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/339329.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM