• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рекордний обсяг експорту кукурудзи з України
    Опубликовано: 2024-03-27 18:02:11

    Станом на 25 березня поточного року Україна відправила на експорт неймовірну кількість кукурудзи - 18 мільйонів тонн. Це сталося в рамках загального показника експорту зернових та зернобобових культур, який становить 33,448 мільйонів тонн з початку 2023/24 маркетингового року. Ці дані надані Державною митною службою і оприлюднені у звіті АПК-Інформ.

    У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли було експортовано 36,922 мільйонів тонн, цьогорічний показник трохи нижчий. Проте, за даними на березень 2023 року, здійснено відвантаження в обсязі 3,778 мільйонів тонн, що свідчить про стабільну динаміку експорту.

    Усього з початку сезону було експортовано наступні обсяги зернових:

    Пшениці - 13,319 мільйонів тонн (у березні - 1,547 мільйонів тонн);
    Ячменю - 1,895 мільйонів тонн (272 тисячі тонн);
    Жита - 1 тисяча тонн.
    Щодо експорту борошна, тут також помітно активність українських експортерів. Як стверджують дані, сумарний обсяг експорту борошна на 25 березня поточного року склав 78,1 тисячі тонн, з яких 74 тисячі тонн становить пшеничне борошно.

    Хоча ці цифри трохи відстають від показників минулого року, коли було експортовано 113,2 тисячі тонн борошна, проте все одно свідчать про високий рівень активності українських зернових експортерів і стабільність на ринку зернових культур.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.