• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Угорщина не буде забороняти імпорт українського меду: Позиція та реакція
    Опубликовано: 2024-03-27 12:03:04

    Угорщина підтримує своє рішення не вводити знову заборону на імпорт меду з України, незважаючи на вимоги та протести місцевих виробників меду. За даними Reuters, це рішення було прийняте, оскільки попередня одностороння заборона не мала очікуваного позитивного впливу на місцевий ринок меду, але завдала шкоди компаніям, які експортували мед до Європейського Союзу.

    Міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь наголосив, що експортерам меду необхідний український продукт, оскільки він є важливим компонентом контрактних поставок. Він також вказав на те, що більшість імпорту меду в ЄС здійснюється з Китаю та України, причому український мед становив 25% імпорту ЄС у січні-серпні 2023 року.

    Хоча рішення Угорщини не сприйняли позитивно місцеві пасічники, оскільки оптові ціни на мед навіть не покривають витрат на його виробництво, міністр Надь підкреслив необхідність відкриття ринку для забезпечення інтересів угорських фермерів.

    Нагадаємо, що уряд Угорщини минулого року ввів заборону на імпорт 25 сільськогосподарських продуктів з України, включаючи мед. Однак це рішення було скасовано 19 лютого цього року через незадовільний ефект для місцевого ринку та інтересів експортерів. У цей же час, Угорщина не забороняла транзит меду через свою територію.

    Єврокомісія висловила свою критику стосовно односторонніх дій держав-членів ЄС у справі торгівлі, вважаючи їх неприйнятними. Такі ситуації вимагають вироблення колективних рішень та збереження взаєморозуміння між країнами-членами Європейського Союзу.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.