• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністри сільського господарства Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Чехії виступили зі спільним зверненням до Європейської комісії
    Опубликовано: 2024-03-22 12:07:05

    Міністри сільського господарства Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Чехії виступили зі спільним зверненням до Європейської комісії з закликом заборонити імпорт зерна з Росії та Білорусі до країн Європейського Союзу. Міністри підкреслили необхідність у вжитті заходів, спрямованих на запобігання можливого ввезення вкраденого з України зерна на ринок ЄС.

    За інформацією Міністерства сільського господарства Литви, у зверненні до єврокомісарів, ініційованому Литвою, також висловлено прохання забезпечити співпрацю країн-членів ЄС з метою ефективної реалізації цього обмеження на всій території Євросоюзу.

    Міністр сільського господарства Кястучіс Навіцкас зазначив, що санкції ЄС проти Росії-агресора недостатні, тому необхідні додаткові заходи для обмеження доступу російських товарів на ринок Європейського Союзу.

    "Ми просимо ЄК розглянути можливість обмеження імпорту до ЄС харчових продуктів з Росії та Білорусі. За спільним зверненням чотирьох країн ми прагнемо вирішити нагальну проблему, яка нас об’єднує. Поки Росія веде жорстоку незаконну війну проти України, її зерно надалі потрапляє на ринок ЄС. Наприклад, у 2023 році ЄС імпортував 1,53 млн тонн російського зерна на 437,5 млн євро", – зазначив Навіцкас.

    Міністри сільського господарства відмітили, що Росія використовує прибуток від експорту зерна до ЄС для фінансування війни з Україною. Ці кошти використовуються для виробництва зброї, яка використовується для знищення цивільної інфраструктури та людей.

    Звернення до Європейської комісії наголошує, що необхідно припинити будь-яку торговельну діяльність, яка може посилити спроможність Росії та Білорусі продовжувати конфлікт в Україні. Це особливо важливо, оскільки частина російського імпорту може містити вкрадене зерно з окупованих територій України.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.