• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон про експорт біометану
    Опубликовано: 2024-03-21 13:05:09

    Верховна Рада України ухвалила закон, який регулює експорт біометану. Про це було оголошено на пленарному засіданні 20 березня. Законопроект №9456 підтримали 297 народних депутатів, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

    Зміни до Митного кодексу України, передбачені законопроектом, стосуються митного контролю та оформлення біометану, що переміщується через митний кордон України трубопровідним транспортом.

    Прийняття цього закону має стратегічне значення для зменшення залежності від зовнішніх поставок енергоносіїв, розвитку виробництва біометану та створення сприятливих умов для залучення інвестицій.

    Незважаючи на великий потенціал виробництва біометану в Україні, наразі країна не має відповідної законодавчої бази для його розвитку. Проте вже існують плани компаній щодо будівництва біогазових установок та їх інтеграції в газові мережі.

    За даними Біоенергетичної асоціації України, в країні працює 77 біогазових установок, які виробляють до 260 мільйонів кубометрів палива на рік. Це виробництво може бути перетворено на близько 150 мільйонів кубометрів біометану, який планується експортувати до Європейського Союзу.

    Виробники біометану сподіваються, що прийняття законопроекту дозволить їм експортувати цей ресурс, збільшити валютні надходження та інвестувати в нові виробничі потужності. Законопроект 9456 пройшов перше читання 7 лютого, відкривши шлях до вільного експорту біометану з України.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.