На українському ринку овочів спостерігається зниження цін на моркву, яке обумовлене активною розпродажею фермерами запасів даного продукту зі сховищ. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
За їхніми даними, українські фермери в середньому знизили ціни на моркву на 14% порівняно з наприкінці минулого тижня. Вартість цієї овочевої культури наразі становить від 7 до 10 гривень за кілограм.
Один з основних факторів, що впливають на ціни, - це збільшення пропозиції моркви низької та середньої якості на ринку. Відповідно до аналітиків, через м'яку зиму якість продукції в необладнаних сховищах швидко погіршується, що змушує фермерів швидко реалізовувати свої запаси.
"Тим часом власники високоякісної моркви, які не мають проблем зі зберіганням, віддають перевагу призупинити продажі", - підкреслюють аналітики.
За їхніми прогнозами, середня ціна на моркву в Україні вже на 72% нижча, ніж у лютому 2023 року. Проте більшість учасників ринку не виключає подальшого зниження цін, оскільки торговельна активність у цьому сегменті залишається невеликою.
agrinews.com.ua