• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збільшення імпорту сиру в Україну: аналіз та прогнози
    Опубликовано: 2024-02-26 12:09:46

    У перший місяць 2024 року імпорт сиру до України зрос на 42%, порівняно з відповідним періодом минулого року. Ця інформація, надана "Інфагро", свідчить про значний розвиток зовнішньої торгівлі цим продуктом. За аналізом експертів, одним із основних факторів зростання імпорту є низька вартість європейського сиру після митного оформлення порівняно з вітчизняними виробниками.

    Зауважується, що різниця у цінах може ще більше стимулювати імпорт, проте блокування кордонів може обмежувати торговельну активність. Прогнозується, що у лютому імпорт сиру продовжить зростати, що може призвести до зменшення попиту на вітчизняний продукт через більш вигідну цінову пропозицію імпорту.

    Експерти відзначають, що у лютому спостерігається зниження продажів вітчизняного сиру. Однією з основних причин цього є нестабільна політика ціноутворення вітчизняних виробників, через що ціни на продукцію зросли на 15-17%. Це призвело до того, що сир став недосяжним для значної частини населення.

    У січні найбільше імпортного сиру надійшло до України з Польщі (34%), Німеччини (19%) і Нідерландів (18%). Ці дані показують головних постачальників сиру на український ринок і свідчать про значний обсяг зовнішньої торгівлі у цій сфері.

    Раніше аналітики прогнозували, що у 2024 році імпорт сирів може зрости на 15-20%, що може вплинути на виробництво вітчизняних сироварів. Ці прогнози вказують на необхідність адаптації внутрішнього ринку до змін у міжнародній торгівлі та конкуренції з імпортом.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.