• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китайський шлях: український мед завойовує світовий ринок
    Опубликовано: 2024-02-09 16:07:19

    Українські бджолярі здобули новий престижний ринок для своєї продукції - Китайську Народну Республіку. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів оголосила про цю знакову подію.

    Відтепер українські виробники меду можуть експортувати свою продукцію на китайський ринок, після успішного завершення всіх етапів погодження форми сертифіката на експорт меду до цієї країни.

    За словами представників Держпродспоживслужби, процес відкриття ринку Китаю для українського меду розпочався ще у 2019 році і тепер офіційно завершено. Сертифікат на експорт меду з України до Китаю вже опублікований на офіційному вебпорталі відомства.

    Щоб спростити процес експорту, Держпродспоживслужба рекомендує потенційним експортерам ознайомитись з методичними рекомендаціями для державних ветеринарних інспекторів та операторів ринку.

    Відкриття китайського ринку стає важливою подією для українського аграрного сектора, розширюючи можливості для виробників і покращуючи їх конкурентоспроможність на міжнародному ринку.

    Сергій Ткачук, голова Держпродспоживслужби, підкреслив, що це перший ринок, який відкрили в цьому році, а отже, це лише початок. Він закликав до подальших зусиль для розвитку експорту української продукції, що сприятиме економічній стабільності та збільшенню робочих місць в Україні.

    Раніше цього року Держпродспоживслужба вже відкрила новий ринок для українських виробників, дозволивши експорт м'яса птиці та продуктів з нього в Кувейт.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.