• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У січні 2024 року Україна досягла історичного рекорду експорту
    Опубликовано: 2024-02-06 18:05:33

    У січні 2024 року Україна досягла історичного рекорду експорту, вивізши 12 мільйонів тонн продукції, що стало рекордом в період широкомасштабного конфлікту. Про це повідомила Перший віцепрем’єр-міністр України та Міністр економіки, Юлія Свириденко.

    Зазначено, що ця цифра лише на 2 мільйони тонн менше, ніж у січні 2022 року, до початку війни. Зокрема, 8,7 мільйонів тонн було вивезено морським транспортом.

    У січні також вперше використовувалося судно, застраховане від воєнних ризиків за страховці UNITY, що є ініціативою уряду спільно з партнерами.

    Юлія Свириденко наголосила на тому, що попри позитивні показники, уряд сподівається на подальше відновлення страхового ринку для морських перевезень, яке стане ключовим чинником для збільшення експорту з доданою вартістю.

    Міністр економіки також зазначила, що нормалізація страхового ринку в торгівлі є необхідним елементом для відновлення експорту. Вартість страхування судна, що брало участь у перевезенні великої частини експортованих товарів, склала 0,75% від вартості судна, що значно дешевше, ніж під час дії попереднього страхового механізму.

    Програма страхування суден Unity, вартість якої становить 50 мільйонів доларів, покликана не лише здешевити страхування морських перевезень, але й сприяти збільшенню обсягів українського експорту, зокрема зерна та інших важливих продовольчих товарів.

    Український уряд розраховує на розширення подібних страхових інструментів на інші види експорту в майбутньому, сприяючи стабілізації та підвищенню ефективності зовнішньоторговельних операцій.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.