• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна б'є рекорди експорту
    Опубликовано: 2024-02-06 12:07:05

    У січні 2024 року Україна досягла нового рекорду щодо фізичних обсягів експорту, перевищивши всі попередні показники з початку війни. У цей місяць виробники країни вивезли за кордон 12 млн тонн продукції. Це вражаючий результат, що наближає Україну до попереднього довоєнного рівня експорту. З них 8,7 млн тонн було доставлено морським транспортом, відзначила перший віцепрем’єр-міністр України та міністр економіки, Юлія Свириденко.

    Міністр Свириденко поділилася оптимістичним налаштуванням Мінекономіки щодо подальших обсягів експорту, зазначивши, що Україна надто близька до повернення до довоєнних фізичних обсягів.

    Загалом, у минулий місяць також відзначився важливий крок - перше судно, застраховане від воєнних ризиків за програмою UNITY, направилося на завантаження у портах Великої Одеси. Це свідчить про позитивний розвиток ситуації та відновлення нормальної роботи страхового ринку для морських перевезень.

    Свириденко висловила сподівання, що страховий ринок для морських перевезень відновиться, що сприятиме подальшому росту експорту. Вона підкреслила важливість доступності та фактичного використання страхування для експорту української продукції, а це вже стає реальністю завдяки програмі страхування суден Unity.

    Ця програма, реалізована урядом України спільно з Marsh McLennan та пулом страхових компаній, має на меті здешевити страхування морських перевезень зерна та інших продовольчих товарів, що може призвести до збільшення обсягів експорту. Загальний обсяг покриття за програмою становить 50 млн доларів.

    Юлія Свириденко підкреслила, що ефективність цієї ініціативи дозволить зекономити зернотрейдерам приблизно 100-140 грн на одній тонні вантажу та принесе додаткові 4 млрд грн сільськогосподарським товаровиробникам.

    Україна сподівається на подальше розширення схожих страхових інструментів і на інші сегменти експорту. Такі заходи стають ключовим елементом відновлення експорту з доданою вартістю та сприяють розвитку економіки країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.