• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Низькі ціни на внутрішньому ринку стали стимулом для експорту цибулі
    Опубликовано: 2024-01-25 16:06:42

    Українські фермери розпочали активний експорт цибулі, використовуючи вигідні гуртові ціни, які вдвічі нижчі, ніж у минулому році. Це відбувається на тлі зростання цін на цей овоч в Європі. Зокрема, з початку нового сезону цибулі відправили до Румунії.

    Міжнародний консультант із плодоовочевої торгівлі та логістики Федір Рибалко вважає, що Румунія, перейшовши на закупівлю цибулі в України, поступово зменшує імпорт від Молдови через зростання цін і зниження запасів.

    За словами експерта ФАО Олександра Хорєва, українська ціна на цибулю залишається стабільною і становить від 10 до 15 гривень за кілограм, що в еквіваленті складає $0,27-0,40, залежно від якості та регіону.

    Останніми тижнями на ринку помітно збільшилася пропозиція дрібної та менш якісної цибулі, що, ймовірно, є результатом сортування для експорту та постачання в мережі супермаркетів.

    На сьогодні експорт цибулі в країни ЄС з України стає вигідним. Очікується, що це може підтримати ціни на цибулю на внутрішньому ринку, особливо на продукцію високої якості. Проте для досягнення цієї мети потрібно істотно збільшити обсяги експорту, які наразі залишаються невеликими.

    Економіст інвестиційного департаменту Продовольчої й сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак зауважує, що ситуація на світовому ринку цибулі вражає своєю різноманітністю. Зайві обсяги в Узбекистані, Казахстані і Таджикистані, в той час як Індія, заборонивши експорт, має проблеми з обвалом цін. Водночас, в Євросоюзі відчувається дефіцит якісної цибулі.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.