• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Криза у Червоному морі негативно позначається на постачанні продуктів
    Опубликовано: 2024-01-22 13:04:32

    Криза у Червоному морі негативно позначається на постачанні продуктів від кави до фруктів і загрожує подальшому збільшенню інфляції у сфері продовольства, що призводить до несприятливих наслідків для споживачів, повідомляє Bloomberg.

    Зазначається, що судна, які перевозять продовольство, уникають ризикованих нападів хуситів на ключовому водному шляху, обираючи довший та дорожчий маршрут навколо Африки.

    Однак, відмінно від інших вантажів, таких як газ чи нафта, затримки в доставці продуктів можуть призвести до псування швидкопсувних товарів, ставлячи під загрозу якість продуктів.

    Це насправді лякає індустрію. Італійські експортери висловлюють обурення, опасаючись, що ківі та цитрусові можуть псуватися під час транспортування, китайський імбир подорожчає, а партії африканської кави тимчасово затримані. Зміни в маршрутах перевезень також впливають на постачання зерна через Суецький канал і перевезення худоби на Близький Схід.

    "Bloomberg" зауважує, що навіть якщо вплив поки що є обмеженим, це слугує нагадуванням про те, наскільки вразливими можуть бути ланцюги постачання продовольчих товарів. Збої в постачанні можуть призупинити зниження цін, яке спостерігалося в останні місяці.

    Керівник Euro Fruits, великого індійського експортера винограду, Нітін Агравал, стверджує, що "тут усі програли". Зазвичай компанія використовує Червоне море для доставки товарів до Європи, але зараз вимагається довший маршрут, що значно збільшує витрати та подвоює час доставки.

    Це веде до погіршення якості винограду, і більшість європейських імпортерів погоджуються на підвищення цін на індійський виноград, роблячи його менш доступним для споживачів.

    За даними Європейської асоціації свіжих продуктів Freshfel, Європейський Союз значно полагається на Індію для отримання столового винограду та інших продуктів. Затримки в постачанні можуть вплинути на ринок та призвести до збільшення цін на продукцію.

    Італійські експортери, які продають сільськогосподарські товари в Азію на близько 4,4 млрд доларів, висловлюють занепокоєння щодо впливу обраного маршруту на свіжість та вартість фруктів, зокрема яблук.

    Аналогічні проблеми виникають і в галузі м'яса, що може привести до зниження цін для компенсації витрат на транспортування, що стане великим викликом для фермерів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.