• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Власники земельних часток повинні уважно дотримуватися нових правил реєстрації до 2025 року
    Опубликовано: 2024-01-17 16:03:13

    Україна впроваджує нові норми щодо земельних ділянок, які можуть значно вплинути на власників. Згідно із повідомленням Міністерства аграрної політики, починаючи з 1 січня 2025 року, всі невикористані земельні ділянки будуть визнані безгосподарськими та передані до комунальної власності місцевої громади, де вони розташовані.

    Заступник міністра аграрної політики, відповідальний за цифровий розвиток, Денис Башлик, висловив пораду всім власникам земельних часток, які ще не оформили право власності, вжити термінових заходів для виконання цього. Він зауважив, що особливо стосується тих, хто має сертифікати на земельні паї, які не були замінені випискою з Реєстру майнових прав.

    "Якщо до 1 січня 2025 року власник чи його спадкоємець не зареєструє право власності на невикористану земельну ділянку, вони розглядатимуться як ті, хто відмовився від отримання земельної ділянки", - наголосив Башлик.

    Зазначено, що зміни у законодавстві відбулися ще у 2018 році, але вони набудуть чинності з початку 2025 року. Це стосується положень, передбачених частинами 4 і 5 статті 13 Закону "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)".

    Власники земельних часток та паїв мають зазначений термін для виконання вимог нових правил, щоб уникнути можливих втрат та непорозумінь.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.