• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Динаміка українського експорту та імпорту: цукор і кукурудза на зростанні
    Опубликовано: 2024-01-11 16:06:40

    У 2023 році Україна зафіксувала значний зріст обсягів експорту товарів, який склав майже 100 мільйонів тонн, вказує інформація від «ПроАгро Груп», оприлюднена Міністерством економіки. Це на 112 тисяч тонн перевищує показники 2022 року. Зауважимо, що в грошовому вимірі обсяг експорту впав на 18,7%, або $35,8 мільярда, порівняно із попереднім роком.

    Попри загальний спад експорту, варто відзначити позитивні динаміки в окремих секторах, зокрема на ринку цукру. Експорт цього товару зріс в 1,7 рази порівняно із попереднім роком. Також привабливою була ситуація на ринку кукурудзи, яка залишається наймасовішим експортним товаром. Незважаючи на фізичне зростання на 5%, вартість експорту кукурудзи в грошовому еквіваленті скоротилася на 16,8%.

    Перший віце-прем'єр-міністр та міністр економіки України Юлія Свириденко визначила низькі надходження від експорту як очікуваний результат, спричинений проблемами в логістиці. Це виявилося однією з найнижчих показників за останнє десятиліття.

    У той час як експорт зазнав певного знецінення, імпорт в Україну зрос та досяг $62,2 мільярда в грошовому еквіваленті. Добрива та засоби захисту рослин визначили топові позиції серед закупівель за кордоном, відображаючи важливість цих секторів для агропромислового комплексу країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.