• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Різкі зміни на ринку рису:ціни досягли 15-річного максимуму
    Опубликовано: 2023-12-31 13:17:00

    Різкі зміни на ринку рису:ціни досягли 15-річного максимуму

    Посів рису та його ціни стали об'єктом уваги останнім часом, коли на ринку спостерігається надзвичайно різке зростання цін. За даними останніх звітів, ціни на рис стрімко піднялися, досягнувши свого максимального рівня за останні 15 років.

    За даними Асоціації експортерів рису Таїланду, ціна на тайський білий рис 5%-ї очистки, який є азійським еталоном, зростає третій тиждень поспіль і 27 грудня сягнула 659 $/т.

    Серед факторів, які призвели до цього підскоку цін, можна визначити ряд обставин. По-перше, негода в ключових регіонах вирощування рису призвела до зниження врожаю. Зливи та повені у певних районах значно вплинули на аграрний сектор, обмежуючи виробництво рису і призводячи до його дефіциту.

    Окрім того, світовий попит на рис продовжує зростати, особливо в країнах з високим рівнем населення, де цей продукт становить основну частину раціону. Швидкий приріст населення і зміни в харчових звичаях сприяють підвищенню попиту, що, в свою чергу, впливає на ціни на рис.

    Ситуація також підсилюється збільшеним інтересом до альтернативних застосувань рису, таких як виробництво біопалива. Це додатково підтримує високий попит на рис і створює напруженість на ринку, що визначає його подальший розвиток.

    Уряди країн-виробників та експортерів рису також стикаються з викликами в управлінні цінами і врегулюванням ринку. Збільшення цін може призвести до соціальних та економічних труднощів для населення, і тому необхідно знаходити збалансовані рішення для забезпечення сталості ринку та доступності рису.

    У майбутньому, прогнозування ситуації на ринку рису залишається складним завданням, оскільки воно обумовлено великою кількістю факторів. Однак необхідно розглядати можливість прийняття стратегій для зменшення вразливості ринку та підтримання сталості цін на рис.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.