• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Логістика яблук в Україні: Прогнозоване подорожчання та причини змін
    Опубликовано: 2023-12-18 15:01:39

    Україна стикається зі стрімким зростанням вартості логістики експорту яблук, що становить серйозний виклик для експортерів. Вартість відправки контейнера з яблуками до Констанци підскочила на €1,5 тис., до €2-2,5 тис., внаслідок нових страйків польських водіїв на кордоні та великих черг українських вантажівок. Про це повідомив Володимир Гуржій, керівник компанії USPA Fruit, спеціалізованої на експорті плодоовочевої продукції, у коментарі для AgroTimes.

    "Яблуко залишається продуктом, який не швидко псується, і водії з продуктами, які не є швидкопсувними, продовжують стояти в черзі на кордоні", - пояснює Гуржій. "Останнім часом ситуація трошки змінилася, і тепер перевізники можуть ставати в чергу на кордоні раніше, ніж прибуде машина з вантажем, але це не вирішує суттєвої проблеми".

    Згідно з висловленням Гуржія, хоча уряд України домовився з польською стороною про полегшення перетину кордону, нові страйки в Польщі змінили ситуацію, що призвело до подальшого підвищення логістичних витрат.

    Перед новорічними святами ситуацію ускладнюють ще два "сезонні" фактори. Зменшується кількість дозволів на проїзд автотранспорту через кордон у бік ЄС, а водії намагаються відзначити святкування новорічних свят разом з сім'єю, що призводить до відмов від подорожей.

    "Зараз вартість транспортування до Констанци становить до €4 тис.", - визначає Гуржій. "Такі ціни неприйнятні для експорту яблук і створюють надто великі коливання. Експортери або зменшують свою маржу, навіть зазнаючи збитки, або відмовляються від контрактів, переносячи програми на післяноворічний період, де це можливо".

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.