• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Залізничний рекорд: Експорт зернових збільшився на 40% у листопаді
    Опубликовано: 2023-12-07 16:04:02

    У листопаді 2023 року Укрзалізниця продемонструвала імпозантний зріст у перевезенні зернових на експорт, збільшивши обсяги на 40%. За цим періодом компанія доставила 14 мільйонів тонн вантажів, що становить 33,8% більше, ніж у листопаді 2022 року, та на 4% перевищує обсяги жовтня 2023 року. Цей рекордний показник є своєрідним відзначенням зусиль у період повномасштабної агресії Росії.

    Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці, підкреслюючи, що наріст вантажоперевезень є важливим для країни в умовах війни. Голова правління АТ «Укрзалізниця», Євген Лященко, відзначив позитивну динаміку, вказавши, що робота українського морського коридору сприяє зростанню експорту зерна.

    За результатами листопада 2023 року лідерами серед перевезень стали зернові вантажі, їх обсяг склав 3 мільйони тонн, що на 13% перевищує показники листопада 2022 року.

    Експортне сполучення також зазнало значного зростання, особливо в перевезенні зернових. Об'єм перевезень зерна на експорт у листопаді склав 2,4 мільйона тонн, що відзначається збільшенням на 13% порівняно з листопадом 2022 року та на 40,4% в порівнянні з жовтнем 2023 року.

    Неабияким фактором став рост перевезень зернових у напрямку морських портів. За листопад було перевезено 1,7 мільйона тонн, що в 1,7 рази перевищує показники жовтня 2023 року. Тим часом, обсяги перевезень через сухопутні прикордонні переходи скоротилися на 4,2%, склавши 0,72 мільйона тонн.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.