• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У жовтні імпорт свинини до України вдвічі зменшився
    Опубликовано: 2023-11-07 13:03:36

    У жовтні поточного року імпорт свинини до України вдвічі зменшився порівняно з аналогічним періодом минулого року. Основними постачальниками свинини на український ринок залишаються Данія, Нідерланди, Бельгія та Канада.

    Цю інформацію оприлюднили аналітики Асоціації "Свинарі України", які вказують на зниження імпортної активності в цьому секторі у жовтні.

    За даними митної статистики, імпорт свіжої, охолодженої та мороженої свинини (за кодом УКТ ЗЕД 0203) склав 2,0 тисячі тонн або 5,5 мільйонів доларів США в еквіваленті валюти. Це на 6,8% менше, ніж у вересні цього року, та вдвічі менше, ніж у жовтні минулого року.

    "Ослаблення зовнішнього потоку свинини спостерігалося відповідно до подібної динаміки внутрішніх цін: середньоринкова ціна втратила майже 18% з початку місяця, а середній показник жовтня зменшився на практично 12% порівняно з вереснем", - повідомляють представники Асоціації.

    За даними аналітиків, несмотря на зниження обсягів імпорту, основними країнами-постачальниками свинини залишаються Данія, Нідерланди, Бельгія та Канада.

    Збільшення присутності канадської свинини на ринку сприяло підвищенню середньої митної вартості імпортованої сировини до 2,71 долара США за кілограм, порівняно з 2,55 доларами США в попередньому місяці.

    За підсумками десяти місяців поточного року загальний обсяг імпорту свинини склав 11,96 тисяч тонн, що в 3,8 рази менше, ніж за аналогічний період минулого року.

    "Якщо імпортна активність залишатиметься на поточному рівні, то річні обсяги імпорту складатимуть 14-16 тисяч тонн, що утричі менше, ніж у 2022 році", - передбачають експерти.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.