• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії закликають відтермінувати запуск 2-го етапу земельної реформи через фінансові труднощі
    Опубликовано: 2023-11-06 14:05:11

    Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) внесла петицію на сайті президента України і закликає владу відкласти впровадження другого етапу земельної реформи до завершення війни.

    Петицію зареєстровано 3 листопада і має на меті привернути увагу до складних обставин, з якими стикається агропідприємство в сучасних умовах.

    "Унаслідок війни агропідприємства вже другий рік поспіль працюють у збиток, щодня зазнають фінансових втрат через заблоковані порти, логістичні проблеми та низькі ціни на зерно. Росія продовжує атакувати аграрну інфраструктуру і прицільно знищує зернові елеватори та порти. Значна частина сільськогосподарських угідь замінована, і велика кількість підприємств, як і раніше, залишаються на окупованих територіях", - зазначено в петиції.

    Важливо відзначити, що новим викликом для агросектору стане другий етап земельної реформи, запланований на 1 січня 2024 року.

    З цього моменту максимальний розмір земельної ділянки, яку може придбати одна особа, збільшиться з поточних 100 до 10 тисяч гектарів.

    "Такі законодавчі зміни недоцільні в умовах війни і призводять до знищення малого та середнього сільського бізнесу. Ці категорії аграріїв не мають коштів на купівлю землі та не можуть отримати кредити для цього. В результаті, вони залишаться без можливості придбати землю", - підкреслюють автори петиції.

    ВАР закликала залишити діючий ліміт на купівлю в 100 гектарів землі для юридичних та фізичних осіб до завершення війни і наступних двох років після завершення конфлікту. Асоціація також просять президента внести ці законодавчі пропозиції до Верховної Ради і підтримати їх якнайшвидше.

    "Як Ви відзначили, "держава та бізнес повинні працювати разом, а не як два паралельні світи, які не спілкуються та не розуміють один одного". Ми сподіваємося, що ви послухаєте та зрозумієте основу агросектору України - малі та середні сільськогосподарські підприємства!", - відзначено в петиції.

    ВАР також звертається до громадян України з проханням приєднатися до підписання петиції, щоб забезпечити необхідну кількість голосів для розгляду цього питання.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.