• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Якість нового врожаю пшениці не відповідає очікуванням аграріїв і переробників
    Опубликовано: 2023-11-02 16:02:52

    Український ринок стикається з проблемою низької якості пшениці нового врожаю, що суттєво впливає на виробників та переробників. Відсоток продовольчої пшениці виявився меншим, ніж очікували і аграрії, і переробники. Про це повідомляє спецпроєкт "ТМ Зодіак: Конкурувати на ринку макаронних виробів доводиться всіма способами" на Elevatorist.com.

    За даними проекту, значна частина зібраного врожаю має характеристики фуражу, а вміст білка виявився низьким. Ця ситуація створює проблеми як для аграріїв, так і для переробників, які очікували більш високої якості пшениці.

    "Незважаючи на це, деяка частина пшениці нового врожаю все ж була придатною для продовольчого використання. У нашому виробництві існують процедури вибору постачальників борошна, і ми встановлюємо певні вимоги. На цей момент постачальники розуміють, якої якості борошно нам потрібно та пропонують відповідні партії. Вони розуміють, що для виробництва борошна необхідна пшениця певного класу, і саме таку пшеницю вони закуповують", - зауважив Олексій Старіков, виконавчий директор підприємства ТОВ "Фірма «Стрілець», що розташоване на Харківщині і виробляє макаронні вироби під торговою маркою "Зодіак".

    Олексій додав, що проблеми якості пшениці цього року все ще існують, і їх вирішують шляхом збереження стратегічних запасів сировини, а також вдосконалення рецептів виробництва продукції для забезпечення високої якості макаронних виробів.

    Основною проблемою якості пшениці цього року є низький вміст клейковини, що є критичним для виробників хліба та макаронних виробів.

    "Макарони, виготовлені з борошна з низьким вмістом клейковини, розпадатимуться під час варіння, втратять форму та перетворяться на клейку масу. Тому ми ставимо вимоги до наших постачальників: вміст клейковини має бути не менше 25-26%", - пояснив фахівець.

    Зважаючи на важливість пшениці для українського господарства і харчової промисловості, якість цієї культури стає ключовим аспектом, який потребує уваги та вдосконалення в майбутньому.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.