• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна очолює імпорт меду до ЄС та очікується зростання експорту на 10%
    Опубликовано: 2023-10-27 17:05:03

    Україна залишається однією із провідних країн-експортерів меду до Європейського Союзу, займаючи друге місце у рейтингу з імпорту цього натурального продукту до ЄС. Це стало відомо завдяки даним Eurostat та Європейській федерації пакувальників і дистриб'юторів меду (F.E.E.D.M.).

    За цими даними, українська медопродукція складала 24% загального імпорту меду до Європейського Союзу. Такий вражаючий показник прокладає Україні шлях до лідерства на цьому ринку.

    Окрім України, у переліку країн-експортерів меду до ЄС виділяються:

    Китай (36%);
    Аргентина (10%);
    Мексика (7%);
    Туреччина (4%);
    Куба, Бразилія і В'єтнам (по 3%).
    За передбаченнями компанії Beehive, загальний обсяг меду, який Україна експортуватиме у 2023 році, зросте на 5-10% порівняно з попереднім роком.

    "Це свідчить про те, що Україна не тільки зберігає свої позиції на ринку, але також має всі шанси на подальший розвиток та збільшення обсягів експорту, відбираючи частку ринку від інших великих гравців," - підкреслили в Beehive.

    Українська медова промисловість стає все більш конкурентоспроможною та визнаною на світовому ринку завдяки високій якості своєї продукції та стійкому попиту з боку споживачів в Європейському Союзі та по всьому світу.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.