• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Паливні пелети: як визначити необхідну кількість на опалювальний період?
    Опубликовано: 2023-09-23 21:55:05

    Щоб в холодну пору створити комфортні умови в приватному будинку чи на промисловому підприємстві необхідно заздалегідь потурбуватися про наявність якісного пального для твердотопливного котла. Найекологічнішим та вигідним паливом сьогодні вважаються деревинні пелети для опалювального котла

    Купити їх для опалювального котла можна на сайті інтернет-магазину Cortez оптом, де реалізація пелет для опалення відбувається напряму від виробника. Це якісна продукція для котла, яка має сертифікати якості. Придбавши її гуртом можна суттєво заощадити.

    Пелети для опалення: чинники впливу на розрахунки

    Для проведення правильних розрахунків придбання деревинних пелет для опалення необхідно точно визначити не тільки площу, але й висоту стель. До того ж важлива і температура у приміщенні. 

    Одним з головних чинників є показник тепловтрати будівлі. Можна встановити потужний котел, який буде працювати на повну, а в приміщеннях буде прохолодно. Така ситуація відбувається шляхом відсутності утеплювача на стінах та виходу тепла через вікна і двері. 

    Тому для неутепленого приміщення 100 м² потрібно буде 840 кг пелет, утепленого 550. Для будинку 200 м² ці розрахунки будуть відповідними — 1680 кг і 1100 кг.

    Паливні пелети для твердотопливного котла: прості розрахунки

    Якісні гранули мають відмінну теплотворну здатність. Від спалювання кілограма пелет для твердотопливного котла можна отримати 5 кВт енергії. Розрахунки, приведені у цій статті точні при умові висоти стель 3 м. 

    При цьому ККД пелетних котлів вище у порівнянні з твердопаливними. Тому при спалюванні 1 кг пелет чистої теплової енергії вийде приблизно 4,5 кВт.

    Розраховуючи кількість пелет на холодний період до списку необхідно додати плату за електроенергію, яка використовується обладнанням. 

    Скільки треба пелет для опалювального котла на сезон

    Під час розрахунків можна за приклад взяти приміщення площею 100 м². Для опалення 1 м² при невеликому морозі буде складати 50 Вт. Якщо позначка впаде нижче -10° ця цифра може досягати 100 Вт. При умові, що мороз тримається не менше 5 днів.

    Якщо перемножити значення на кількість годин в добі можна отримати значення у 28 кг пелет для опалювального котла на добу. За місяць витрата палива буде близько 840 кг. Ці розрахунки дійсні для приватних будинків, які не мають високого рівня утеплення. В протилежному випадку цифра може бути меншою.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.