• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єгипет відмовився від російської пшениці через ціновий спір: на кого переключаться?
    Опубликовано: 2023-09-22 18:00:50

    Єгипет планує замінити поставки російської пшениці на майже пів мільйона тонн з Франції та Болгарії після зупинки Росією поставок російського зерна через невирішені питання щодо цін. Цю інформацію розповіла агентству Bloomberg інсайдерська інформація.

    Виходячи з отриманої інформації, Росія не прийняла запропоновану Єгиптом ціну на пшеницю, що призвело до заблокування угоди. За даними джерел, це вже другий випадок за останні кілька місяців, коли закупівля російської пшениці єгипетським державним покупцем зазнає труднощів через спроби Росії встановити неофіційну мінімальну ціну.

    Початком вересня міністр продовольства Єгипту, Алі Ель-Мосілі, оголосив про укладення угоди з Генеральною адміністрацією Єгипту з постачання пшениці. Проте ця угода була укладена за ціною $270 за тонну, включаючи фрахт, що становило менше встановленої на той момент неофіційної мінімальної ціни, яку Росія намагалася встановити.

    Невдовзі після цього Єгипет оголосив про дозвіл зернотрейдеру Solaris постачати зерно будь-якого походження.

    Потужності російських зернових портів переповнені через два роки поспіль рекордних врожаїв, що робить Росію головним постачальником і формувальником цін на світовому ринку. Однак надлишок пропозиції призводить до зниження цін, що підштовхує чиновників встановити мінімальну ціну для підтримки ринку. Проте введення такого цінового обмеження виявилося недослідженим і непослідовним за даними Bloomberg.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.