• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Продаж кондитерської фабрики АВК у Дніпрі: Аукціон та інші аспекти
    Опубликовано: 2023-09-04 10:10:53

    У Дніпрі на аукціоні у системі "Prozorro.Продажі" з'явилася можливість придбати кондитерську фабрику АВК, яка стала об'єктом інтересу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВ). Ця подія стала обговорюваною та важливою в контексті відновлення фінансової стабільності та розвитку регіону.

    Згідно з інформацією ФГВ, на аукціоні було виставлено право вимоги за кредитним договором, який був укладений з Промінвестбанком. Заставою за цим кредитом виступає нерухомість та устаткування кондитерського виробництва на вулиці Журналістів у Дніпрі, де розташована фабрика АВК.

    Фабрика включає в себе адміністративно-побутовий корпус, трансформаторну підстанцію, головний корпус, холодильно-компресорну будівлю та приміщення підготовчого відділення. Вагові, склади, градирні, масложироуловлювачі, електро- та автонавантажувачі, обладнання харчової промисловості також входять до складу заставного майна.

    Початкова ціна лоту на аукціоні складає 4,386 мільярда гривень, що відповідає сумі загальної заборгованості за кредитом. Торги будуть проводитися за "голландською" моделлю аукціону, що передбачає етапне зниження ціни зі зростанням ставок, після чого один із учасників припинить зниження.

    На аукціоні можуть брати участь як юридичні, так і фізичні особи, за винятком позичальників та поручителів за кредитом, громадян Російської Федерації та її юридичних осіб, а також осіб, пов'язаних з державою-агресором.

    Позичальником, зазначеним у договорі, є юридична особа, яка спеціалізується на виробництві шоколаду та розташована в окупованому Маріуполі Донецької області. Це очевидно вказує на ПрАТ "АВК". Ця компанія раніше була визнана банкрутом у липні 2021 року, але в листопаді того ж року було повідомлено, що це рішення скасовано.

    Цей аукціон, відзначає ФГВ, є першим заходом для продажу кондитерської фабрики, але варто відзначити, що раніше пробували продати саме підприємство як іпотечний об'єкт через Систему електронних торгів арештованим майном, але це не було успішним.

    Зауважимо, що на 20 вересня 2023 року заплановано інші торги на СЕТАМ, на цей раз зі стартовою ціною всього 68 мільйонів гривень. Тут об'єктом продажу також є ті самі активи, що служили заставою за кредитом, який продає ФГВ. Ця ситуація стає ключовою в контексті подальшого розвитку кондитерської промисловості та відновлення економіки регіону.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.