• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінагрополітики зробило прогноз стосовно експорту пшениці на поточний маркетинговий рік
    Опубликовано: 2023-08-28 14:03:44

    Міністерство аграрної політики та продовольства України зробило прогноз стосовно експорту пшениці на поточний маркетинговий рік 2023/2024 і припускає, що обсяги експорту не будуть менше, ніж у минулому році. Це важлива новина для українських аграріїв, які працюють у важких умовах через окупацію частини країни.

    Міністр аграрної політики та продовольства України, Микола Сольський, у своєму виступі в ефірі марафону "Єдині новини", поділився цим оптимістичним прогнозом. Незважаючи на те, що земельні ділянки для вирощування сільськогосподарських культур скоротилися на 20% через окупацію певних областей, сприятливі погодні умови можуть дозволити зібрати достатньо пшениці для експорту.

    "Перехідні залишки врожаю сільгоспкультур у 2023 році приблизно вп'ятеро менші, ніж у сезоні-2022, коли станом на середину літа в країні перебувало 27 млн тонн агропродукції", - сказав він.

    За словами міністра, це вдалося завдяки сприятливим погодним умовам на площах, де вирощується пшениця. Незважаючи на те, що площі під засівами сільгоспкультур скоротилися, якість зерна виявилася на висоті завдяки вологому літу та стабільним температурам.

    Варто відзначити, що осінньої посівної кампанії 2022 року було посіяно озимих культур на 25% менше, ніж роком раніше, через ускладнення доступу до деяких територій.

    Микола Сольський також наголосив на тому, що необхідно враховувати погодні умови при оцінці врожаю ярих культур. У цьому році якість зерна в цілому буде гіршою, і буде більше фуражної пшениці, ніж продовольчої.

    "У нас менше продовольчої пшениці, більше фуражної. Але це стандартна ситуація для України, коли сезон залежить насамперед від погодних умов", - розповів глава аграрного відомства.

    За інформацією міністра, Україна очікує експортувати значну кількість пшениці в цьому маркетинговому році, не менше, ніж у минулому році.

    Сільське господарство є важливою галуззю української економіки, і експорт сільськогосподарських продуктів є однією з основних джерел валютних надходжень для країни. Українські аграрії продовжують працювати в умовах складностей, але прогноз на врожай пшениці надає певну стабільність і надію на підтримку економіки країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.