• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рекордний обсяг: Україна експортувала перший мільйон тонн пшениці у сезоні 2023/24
    Опубликовано: 2023-08-23 16:01:53

    Український аграрний сектор продовжує вражати своєю продуктивністю та ефективністю. За перші місяці сезону 2023/24 (липень-червень), станом на 11 серпня, з України було експортовано 2 975 тисяч тонн зернових та зернобобових культур. Ця велика кількість свідчить про значний внесок аграрного сектору в економіку країни.

    За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, загальний обсяг зернового експорту перевищив аналогічний показник минулого сезону на більш як 0,6 мільйона тонн до 12 серпня.

    Серед головних експортних продуктів на звітну дату виділяється пшениця, поставки якої склали 1 183 тисяч тонн, що є практично вдвічі більше, ніж у цей же період минулого року. Ячмінь, відправлений за кордон, також зріс до 364 тисяч тонн, майже вдвічі перевищивши показник минулого сезону. Щодо кукурудзи, було експортовано 1 422 тисяч тонн, хоча ця цифра трохи менше на 110 тисяч тонн, ніж минулого року.

    Попри зниження у поставках жита - 500 тонн, що менше на 300 тисяч тонн порівняно з попереднім роком - в цілому зберігається позитивна тенденція українського зернового ринку.

    Також важливим досягненням стало значне збільшення експорту борошна зернових культур. Наразі вже відправлено за кордон 14 тисяч тонн борошна, з яких 13,5 тисяч тонн - пшеничного. Цей обсяг на 2,5 рази перевищує показник аналогічного періоду минулого сезону.

    Високі показники експорту зернових і зернобобових культур свідчать про потужність та важливість аграрного сектору України як ключового гравця на світовому ринку сільськогосподарських продуктів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.