• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З початку сезону 2023/24 Україна здійснила успішний експорт 2 975 тис тонн пшениці
    Опубликовано: 2023-08-16 16:01:18

    Уже з початку сезону 2023/24, що триває з липня до червня, Україна здійснила успішний експорт 2 975 тис. тонн зернових та зернобобових культур. Ця добра новина надійшла від аграрних джерел та була опублікована "ПроАгро Груп" на підставі інформації, наданої Міністерством аграрної політики та продовольства.

    Згідно з даними Державної митної служби, обсяг експорту зернових перевищує показник попереднього року на понад 0,6 млн. тонн, навіть з урахуванням даних станом на 12 серпня минулого сезону.

    На звітний момент, вже 1 183 тис. тонн пшениці було відправлено на зовнішні ринки, що майже вдвічі перевищує аналогічний показник попереднього року. Також вдалося здійснити експорт 364 тис. тонн ячменю, що також є майже вдвічі більшим показником. Щодо кукурудзи, було відправлено за кордон 1 422 тис. тонн цієї культури, хоча це на 110 тис. тонн менше, ніж у попередньому сезоні. Також до експорту потрапило 500 тонн жита, на 300 тис. тонн менше, ніж минулого року.

    Не забуваючи про переробку, важливо зазначити, що у цьому сезоні вже вдалося експортувати за кордон 14 тис. тонн борошна зернових культур, включаючи 13,5 тис. тонн пшеничного борошна. Цей результат на 2,5 рази вищий, ніж показник у 2022/23 сезоні.

    Такі добрі показники експорту зернових свідчать про високий рівень продуктивності українських аграріїв та важливість їх внеску у розвиток національної економіки.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.