• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт агропродукції України за перше півріччя 2023 року досяг $11,8 млрд
    Опубликовано: 2023-08-02 15:06:27

    Експорт агропродукції України за перше півріччя 2023 року досяг $11,8 млрд, що перевищує показники аналогічного періоду 2022 року на 17%. Про це повідомила Українська Асоціація аграрного експорту з посиланням на дані з початку року.

    Загальна вартість експорту аграрної продукції складає $11,8 млрд, що сталося через позитивні зміни у різних сегментах агропродовольчого сектора. Наприклад, продажі м’яса та субпродуктів зменшились на 4% порівняно з попереднім роком та склали $439 млн. Серед ключових експортних позицій найвищий обсяг стосується м’яса птиці - $392 млн., що є на 10% менше, ніж у 2022 році, але при цьому перевищує обсяг минулого року на 8%.

    Молокопродукти також показали позитивні зміни з 8% зростанням експорту до $95 млн. У цій групі найбільші прибутки забезпечують сухе та згущене молоко ($37 млн., -5%), масло та молочні пасти ($25 млн., +8%), та сири ($19 млн., +61%). Загалом кількісно експорт молокопродуктів характеризується зростанням як в цілому, так і в окремих сегментах.

    Продажі яєць на зовнішні ринки зросли майже на 26 тис. тонн, приносячи $35 млн., що є практично таким же обсягом, як за весь 2022 рік, хоча експортна ціна поки що знизилась.

    Однак, спостерігається зниження доходів від експорту меду на 17% до $60 млн., несмотря на практично незмінні обсяги виробництва, які становлять 25 тис. тонн. Це пов’язано зі зменшенням середньої ціни на світовому ринку для цього українського продукту.

    Загалом, цього року вартість продажів плодово-ягідної продукції скоротилась на третину до $95 млн. Найбільший прибуток у цій групі надходить від заморожених ягід і фруктів ($50 млн.), волоських горіхів ($33 млн.), зерняткових культур ($9 млн.). В той час як експорт яблук і груш знизився на 33% (до 23 тис. тонн), спостерігається зростання експорту по волоських горіхах (13 тис. тонн, + 2%) і заморожених плодах (28 тис. тонн, + 18%).

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.