• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська ягідна ферма «Озеряна» планує розпочати роботу вертикальної ферми
    Опубликовано: 2023-08-01 15:03:06

    Українська ягідна ферма «Озеряна» планує розпочати роботу вертикальної ферми, яка буде розташована на площі 60 квадратних метрів. Про це повідомив один із співвласників «Озеряни», Ярослав Мовчун, в коментарі AgroPortal.ua.

    Зазначається, що запуск проекту був затриманий у зв'язку зі станом повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

    Відповідно до Ярослава Мовчуна, 70% вартості експлуатації вертикальної ферми становитиме електроенергія. З урахуванням перебоїв в постачанні електроенергії під час зимових місяців, відкладення запуску проекту було розумним кроком.

    Однак, при цьому Ярослав Мовчун зауважує, що при відпрацюванні вертикальної ферми протягом 8 місяців, з жовтня по травень, при належному розрахунку витрат, інвестиції в розмірі 50-60 тис. доларів окупляться за 2 роки.

    «Плануємо вирощувати різний спектр салатів. Вертикальні ферми завжди будуть актуальні, зважаючи на відсутність ризиків, пов'язаних з грунтом і погодою, а також з урахуванням наявності ринку для реалізації продукції», - підкреслив Мовчун.

    Вертикальні ферми стають все більш актуальними та перспективними в аграрному секторі. Вони дозволяють уникнути багатьох ризиків, пов'язаних із земельними умовами та погодою, що може позитивно позначитися на стабільності та якості вирощеної продукції. Успішна реалізація такого проекту може сприяти розвитку аграрної галузі та збільшенню її конкурентоспроможності.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.