• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Heineken повідомляє про ускладнення виходу з російського ринку
    Опубликовано: 2023-08-01 10:05:30

    Світовий виробник пива Heineken оголосив про складнощі, з якими стикається при плановому виході з Російської Федерації, навіть після того, як вже у квітні вдалося знайти покупця для своїх російських активів.

    "Останні події в Росії свідчать про те, що процес отримання згоди на вихід з країни ще більше ускладнився. В квітні ми повідомили про подання заявки на затвердження угоди, і продовжуємо наполегливо працювати над її реалізацією. Поки ми активно працюємо над виходом з Росії, наш бізнес залишається фінансово забезпеченим", - повідомлено на сайті компанії.

    Звіт про перше півріччя 2023 року від Heineken відзначає повне знецінення російських активів компанії.

    "З поточних операцій ми не отримали жодного фінансового прибутку, не одержимо прибутку від продажу активів, а також зазнали втрат від їх знецінення, які склали 201 млн євро (88 млн євро у грудні 2022 року та 113 млн євро у червні 2023 року). В результаті, станом на 30 червня 2023 року, чиста балансова вартість активів дорівнює нулю", - заявили у компанії Heineken.

    У Heineken підкреслили, що компанія залишається "повністю зобов'язаною вийти з Росії", але терміни її виходу не залежать від її контролю.

    Раніше Heineken планував продати свої російські активи протягом першої половини 2023 року.

    5 березня 2022 року Heineken припинив експорт пива до Росії, а кілька днів пізніше припинив виробництво та продаж своїх продуктів під своїм брендом на російському ринку, також відмовившись від розміщення реклами в Росії.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.