• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пшеницю та кукурудзу можуть зрости на 30-40%
    Опубликовано: 2023-07-21 09:27:56

    Подальші атаки на порти України, підвищення ступеня небезпеки на виробничих комплексах та відсутність можливості експорту зернових морськими шляхами призведуть до зростання цін на кукурудзу та пшеницю на 30-40% в короткостроковій перспективі.

    Про це повідомляють в пресслужбі агрохолдингу Кернел.

    «Також існує ризик призупинки роботи низки українських заводів з переробки олійних культур та зменшення темпу переробки насіння соняшнику та ріпаку на понад 30%. Це суттєво вплине на світові ціни на соняшникову олію, зокрема це призведе до зростання ще на 20-25%», — йдеться у повідомленні.

    В ніч на 19 липня актив Кернел у порту Чорноморськ зазнав ракетної атаки з боку рф. Унаслідок цього завдано суттєвих пошкоджень потужностям зберігання та перевалки зерна. Компанія проводить оцінку завданим матеріальним збиткам. За попередніми даними, на відновлення руйнувань знадобиться щонайменше 12 місяців.

    Окрім пошкоджень інфраструктури, під час атаки у ніч на 19 липня у пожежі у порту Чорноморська були частково знищені та пошкоджені 60 тис. т зерна, яке призначалося для Китаю.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.