• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт українського зерна: Німеччина підтримує перевезення залізницею
    Опубликовано: 2023-07-21 15:05:12

    Німеччина підтримує активізацію експорту українського зерна залізницею після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи. Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок перед зустріччю міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Tagesschau.

    За словами міністерки, мільйони людей залежать від зерна з України, і тому Німеччина працює з усіма своїми міжнародними партнерами, щоб забезпечити ефективний експорт зерна та запобігти його гниттю в зерносховищах. Зокрема, після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи, було прийнято рішення про розбудову залізничних ліній солідарності в Україні. Тепер Німеччина планує зробити цей процес ще більш інтенсивним.

    Згадаймо, що Чорноморська зернова ініціатива була започаткована з метою полегшення транспортування зерна з українських портів через Чорне море до Середземного регіону. Проте Росія вийшла з цієї ініціативи, що могло призвести до ускладнення експорту зерна з України.

    Глава МЗС Німеччини висловила глибоке переконання, що голод не повинен використовуватися як зброя. Німеччина активно працює над забезпеченням гуманітарної допомоги та підтримки України в умовах військово-політичних турбулентностей та гострої ситуації з експортом зерна. Країни-союзники в Європейському Союзі також активно залучаються до зусиль щодо підтримки та стабілізації ситуації в Україні, оскільки вона має важливе значення для забезпечення харчової безпеки та стабільності в регіоні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.