• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська влада прийняла рішення про заборону імпорту м'яса птиці та яєць з ще однієї країни ЄС
    Опубликовано: 2023-07-18 18:04:20

    Українська влада прийняла рішення про заборону імпорту м'яса птиці та яєць з ще однієї країни Європейського Союзу. Причиною цього рішення став спалах хвороби Ньюкасла, який виявили у Підляському воєводстві Польщі. Згідно з рішенням, яке набрало чинності 13 липня 2023 року, заборонено ввезення інкубаційних яєць, живої птиці та продуктів, отриманих від птиці, з усієї території Польщі, за винятком оброблених продуктів, які гарантують знищення збудника хвороби. Про це повідомляє інформаційний портал «ПроАгро Груп» з посиланням на Ukrayina.pl.

    Польські птахівники, які протягом останніх 49 років не стикалися з цією небезпечною хворобою, висловлюють серйозну занепокоєність щодо наслідків цієї заборони. Вони не лише стикаються з фінансовими втратами, але також побоюються, що це може призвести до загибелі близько 500 тисяч курчат.

    Ньюкасл є вірусною хворобою, яка впливає на птицю, особливо на курей і індиків. Вона передається шляхом контакту з інфікованою птицею або через забруднене обладнання та інше обладнання для птахівництва. Хвороба може спричинити важкі симптоми, такі як головний біль, гарячка, розлади шлунково-кишкового тракту та навіть смерть птахів.

    Заборона імпорту з Польщі має на меті запобігти поширенню хвороби в Україні та зберегти птахівництво країни від потенційно небезпечного захворювання. Це рішення є складною, але необхідною заходом для забезпечення безпеки птахівництва в Україні.

    Одночасно українські виробники птахівництва можуть скористатися цим рішенням, збільшивши свої обсяги виробництва і постачання на внутрішній ринок. Заборона імпорту з Польщі може стимулювати розвиток внутрішнього птахівництва та допомогти українським виробникам зайняти нові позиції на ринку.

    Запровадження заборони на імпорт м'яса птиці та яєць є невід'ємною частиною заходів безпеки харчової продукції в Україні. Влада забезпечує захист вітчизняного птахівництва від можливих негативних наслідків і забезпечує безпеку споживачів. Додаткові заходи контролю та профілактики будуть проведені для попередження можливих поширень хвороби в Україні та збереження птахівництва країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.