• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За підтримки ЄБРР компанія Агросем будує елеватор біля кордону з Польщею
    Опубликовано: 2023-07-17 10:05:43

    Агросем будує елеватор на залізничній перевалці біля кордону з Польщею за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Кредит у розмірі 9,6 мільйона євро надається українській агропромисловій компанії для розширення залізничного терміналу та розвитку комплексу з перевалки зерна та контейнерних майданчиків, що сприятиме збільшенню експорту зерна з України.

    Кредит від ЄБРР буде супроводжено інвестиційним грантом США у розмірі 1,5 мільйона євро. Компанія "Агросем" також внесе власний внесок у розмірі 2,6 мільйона євро. За допомогою цих коштів буде вирішено проблему нестачі сучасних перевалочних потужностей на українсько-польському кордоні, що обмежує експорт зерна.

    Україна є провідним виробником продуктів харчування, і проблеми з постачанням завдають шкоди українському агробізнесу та світовій продовольчій безпеці. Ця інвестиція сприятиме розвитку сухопутних маршрутів експорту зерна, які стануть альтернативою морським портам. Раніше 90% зернових та олійних культур експортувалися через морські порти.

    Проєкт передбачає будівництво автоматизованого комплексу для прямої перевалки зерна між вагонами широкої та вузької колії. На другому етапі буде збудовано елеваторний комплекс з пропускною спроможністю 22 тисячі тонн та розширена залізнична інфраструктура. Зерновий комплекс планують завершити до кінця 2024 року і він матиме пропускну здатність понад 400 тисяч тонн на рік. Крім того, на існуючому залізничному терміналі буде збудовано комплекс з перевалки контейнерів.

    Цей проект також сприятиме підтримці продуктивного потенціалу співробітників компанії "Агросем" і включає компоненти технічного співробітництва для задоволення потреб співробітників у сфері психічного здоров'я.

    Загалом, ЄБРР зобов'язався інвестувати в Україну у 2022-2023 роках 3 мільярди євро, приділяючи особливу увагу продовольчій та енергетичній безпеці, торгівлі, життєво важливій інфраструктурі та приватному сектору.

    Компанія "Агросем" є одним з найбільших дистриб'юторів добрив, сільськогосподарської техніки та засобів виробництва в Україні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.