• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт соняшникової олії через порт Рені в 2022 році зріс у 1800 разів
    Опубликовано: 2023-07-13 10:04:01

    Експорт соняшникової олії через порт Рені в 2022 році зріс у 1800 разів порівняно з 2021 роком, досягши 508 тис. тонн. Протягом перших чотирьох місяців 2023 року обсяги експорту соняшникової олії через цей порт склали майже 250 тис. тонн, що становить половину від обсягів попереднього року. Про це повідомив старший консультант аналітичного відділу компанії Pro-Consulting Андрій Мокряков.

    З початку повномасштабної війни в Україні, українські компанії стали звертати увагу на альтернативні логістичні маршрути через порти на Дунаї, зокрема порти Рені та Ізмаїл. За словами експерта, це пов'язано з тим, що після війни розмінування Чорного моря займе багато часу, тому інші порти не можуть повернутися до звичайної діяльності швидко.

    Наразі на Дунаї триває активне будівництво логістичних об'єктів, які можуть зменшити ризики логістики через порти на Великій Одесі. Наприклад, "Маріупольська інвестиційна група" будує два склади в Ізмаїлі з загальним об'ємом зберігання 5 тис. тонн. Це збільшить загальні потужності зберігання агропродукції на Дунаї до 9 тис. тонн.

    Холдинг "Нібулон" планує перетворити Ізмаїльський термінал на повноцінний елеватор з можливістю накопичення зерна. Крім того, компанія "Еліксир Україна", яка придбала Усть-Дунайський морський торговий порт, планує модернізувати його та побудувати зерновий елеватор ємністю 50 тис. тонн.

    Крім того, компанія "Ренійський елеватор" планує побудувати в іншому дунайському порту 6 металевих силосів для зберігання зерна об'ємом 1,9 тис. куб. м. Також холдинг "Кернел" планує до кінця 2023 року побудувати новий перевантажувальний термінал "Девелопмент Рені Термінал" з об'ємом переробки зерна близько 60 тис. тонн на місяць.

    Держава також планує розбудову портів, зокрема в Ізмаїлі та Рені, з поглибленням до глибини 11-14 метрів. Це дозволить суднам з місткістю 20-25 тис. тонн використовувати ці порти.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.