• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт цукру з України буде дозволено обмеженою кількістю
    Опубликовано: 2023-07-11 10:05:32

    Експорт цукру з України буде дозволено обмеженою кількістю до 15 вересня поточного року, проте лише до Румунії. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів на своєму засіданні 7 липня. Квота на експорт цукру була встановлена на рівні 20 тисяч тонн. Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді, Тарас Мельничук.

    Це рішення вносить зміни до обсягів квот для товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, згідно з постановою №1466 від 27 грудня 2022 року. Заявки на отримання ліцензій будуть розглядатися згідно з процедурою, встановленою Міністерством економіки.

    Ліцензії на експорт цукру до Румунії будуть видаватися на підставі заявок та погоджень Міністерства аграрної політики та продовольства. Вони будуть видані протягом одного дня без участі зовнішньоекономічних суб'єктів, в рамках міжвідомчого обміну інформацією.

    Варто нагадати, що 30 травня уряд встановив нульову квоту на експорт цукру з 5 червня до 15 вересня. Таке рішення було прийнято Міністерством економіки з метою уникнення дефіциту цукру на внутрішньому ринку та відповідного підвищення цін.

    За оцінками профільного міністерства, пропозиція внутрішнього ринку на 2022/2023 маркетинговий рік складає 1,776 мільйона тонн цукру, з урахуванням виробництва в обсязі 1,285 мільйона тонн та перехідних залишків. Прогнозується, що для задоволення внутрішнього споживання буде використано 1,01 мільйона тонн, а річний експорт цукру прогнозується на рівні 370 тисяч тонн.

    Асоціація "Укрцукор" заявила, що заборона експорту цукру до середини вересня поставить українських виробників в складну ситуацію, оскільки вони не зможуть виконати укладені контракти та отримати валютні кошти.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.