• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Різниця у цінах на соєву олію на ринках Південної Америки впала до історичних мінімумів
    Опубликовано: 2023-07-16 14:56:59

    Різниця в цінах на соєву олію на ринках Південної Америки впала до історичних мінімумів на тлі спокійного попиту з боку країн призначення та стрімкого зростання ф’ючерсів товарної біржі Чикаго, повідомляє S&P Global Platts.

    30 червня Platts оцінила бразильську базову ціну FOB Паранагуа з постачанням у серпні в мінус 1850 пунктів порівняно із серпневим контрактом CBOT. Аргентинське значення FOB Up River за той же період, своєю чергою, склало мінус 1800 пунктів.

    Обидва показники стали рекордно низькими у серії спостережень Platts, яка стартувала у березні 2020 року для Бразилії та у березні 2019 року для Аргентини. Для порівняння, на той час у 2022 році базис становив мінус 230 пунктів для FOB Паранагуа та мінус 300 пунктів для FOB Up River.

    Згідно з джерелами, тиск на попит у ключових покупців, а саме Індії та Китаю, найбільших світових імпортерів рослинної олії, був викликаний дешевшими конкуруючими харчовими маслами.

    “Дехто каже, що це через відсутність попиту, кажуть, що соєва олія надто дорога порівняно з чорноморською олією”, – сказав трейдер із Бразилії.

    Справді, прямі ціни на соняшникову олію на умовах FOB у Чорному морі були приблизно на 200 доларів за тонну нижче за постачання соєвої олії до Південної Америки, показали дані Platts. Ціна на сиру пальмову олію на умовах FOB Індонезія також була більш ніж на 50 доларів дешевше, ніж на умовах FOB Паранагуа та FOB Вгору по річці 30 червня, коли вони оцінювалися у 952,40 долара за тонну та 963,42 долара за тонну відповідно.

    Крім того, нещодавній сплеск цін на ф’ючерси CBOT ще більше вплинув на рівні грошової бази, оскільки стрибок міжнародних ставок зазвичай змушує трейдерів знижувати показники пропозиції та ставки.

    Контракт CBOT на 30 червня становив 61,30 цента за фунт, досягнувши максимумів, небачених з початку березня.

    За словами аналітиків, 30 червня зростанню ф’ючерсів сприяли оптимістичні дані щодо посівних площ та квартальних запасів зерна, опубліковані цього дня Міністерством сільського господарства США. Оцінки Міністерства сільського господарства США щодо посівних площ сої цього року та запасів на 1 червня виявилися нижчими за очікування трейдерів, що ще більше підтримало ринок, і без того стурбований посушливими умовами на Середньому Заході США.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.