• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зниження температур та опади у кукурудзяному поясі США цього тижня впливали на ринки зерна
    Опубликовано: 2023-07-13 12:33:36

    У центральних районах Середнього Заходу США, які найбільше страждали від посухи, цього тижня пройшли дощі, а температури знизилися до помірних та прохолодних, що сприятиме розвитку посівів сої та кукурудзи.

    Опади 30-50 мм поповнили запаси ґрунтової вологи, проте затримали збирання озимої пшениці. На Рівнинах США грози йшли протягом всього тижня та продовжаться на наступному, тому в Канзасі та Техасі збирання озимої пшениці уповільниться.

    У преріях Канади пройшли розсіяні опади, а наступного тижня очікуються короткочасні дощі та зниження температур до помірних, що сприятиме розвитку посівів каноли та ярої пшениці.

    На більшій частині Європи пройшли сильні грози, які триватимуть ще тиждень та покращать умови розвитку посівів ярих культур.

    У чорноморському регіоні сильні дощі йшли цього тижня та продовжаться на наступному, що затримає збирання озимини, але сприятиме розвитку посівів соняшника та кукурудзи.

    За даними Укргідрометеоцентру, в Черкаській, Житомирській, Миколаївській, Херсонській та окремих районах Дніпропетровської областей через дефіцит опадів значно знизилися запаси вологи в орному шарі ґрунту, подекуди до недостатнього та незадовільного рівня. Але під пізніми культурами метровий шар ґрунту на більшості територій зволожений достатньо або оптимально.

    В останній декаді червня зволоженість ґрунту в Україні була неоднорідною та залежала від кількості опадів. В окремих районах Черкащини, де останні ефективні опади (5 мм/добу та більше) випали ще наприкінці квітня, волога лишилася лише у нижніх шарах горизонту. У західних областях України в цей час спостерігалися сприятливі для розвитку агрокультур погодні умови, оскільки кількість опадів була достатньою для підтримки оптимального вологозабезпечення ґрунту, а підвищення температур позитивно вплинуло на посіви пізніх культур.

    У краснодарському та ставропольському краях рф та на ростовщині з квітня по червень випало 150% норми опадів, що покращує перспективи урожаю на південному заході країни, тоді як східні регіони все ще потерпають від посухи.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.