• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ріпак у тренді: ціни ростуть на тлі здорожчання рослинних олій та біодизелю
    Опубликовано: 2023-07-07 12:42:02

    Україна вже збирає новий врожай ріпака. За попередніми прогнозами фермери розраховували на високий вал олійної культури, проте офіційні дані свідчать, що середня врожайність ріпака поки є низькою – 1,2 -1,3 т/га. За очікуваннями, надалі показники врожайності можуть вирівнятися, але рекордного врожаю не буде. Ціни на ріпак почали різке зростання, і цей тренд буде тривати, як в Україні, так і в світі. Про це йшлося 4 липня під час щотижневого брифінгу, організованого аналітичним центром кооперативу «ПУСК», створеного у рамках ВАР.

    “Спостерігаємо зростання цін на ріпак. На малих річкових портах індикативні ціни за тиждень зросли з 330 євро/т до 345 євро/т. Пропозиція українського ріпака минулого тижня була низькою, і швидко вона не зміниться, бо жнива розпочалися нещодавно. Тож можна очікувати, що у малих портах ціни індикативно зростуть до 348 євро/т до кінця тижня, на умовах СРТ – до 355-360 євро/т вже у найближчі тижні”, – розповіли в аналітичному департаменті “ПУСК”.

    Переробники озвучують закупівельні ціни на ріпак у широкому діапазоні, в залежності від регіону- 12300-13200 грн/т, найнижчі позначки наразі на Одещині. Світові ціни на біодизель знову зростають, рослинні олії дорожчають, тож ріпак на біржах буде зростати в ціні. Але липень і початок серпня будуть несприятливими для реалізації під тиском збору нового врожаю.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.