• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реформа молочної галузі: нові механізми для самостійного розвитку
    Опубликовано: 2023-07-03 16:09:46

    Молочна галузь України має перед собою перспективи розвитку завдяки запропонованій реформі, яка спрямована на створення нових механізмів, що дозволять сектору розвиватися незалежно від державного втручання.

    Про це заявив радник міністра аграрної політики Михайло Соколов, з посиланням на інформацію, отриману від Міністерства аграрної політики та продовольства, повідомляє «ПроАгро Груп».

    За словами Соколова, молочний сектор протягом останніх років перебуває в постійній кризі, тому потребує надійного рушія для свого розвитку. Важливо створити механізм, який не буде залежати від політичних змін і дозволить галузі сформувати та реалізувати свою стратегію успіху.

    З цією метою Міністерство аграрної політики підтримало законопроекти №№ 9163 та 9162, які передбачають можливість представникам молочного сектору, якщо більшість з них об'єднаються в міжгалузеву організацію, вводити обов'язковий збір з реалізації молочної продукції для спільних заходів, спрямованих на інновації та просування молочних товарів.

    «Мінагрополітики підтримало ідею об'єднання виробників та переробників для спільного вирішення галузевих проблем з мінімальним втручанням держави. Хто, як не самі представники галузі, розуміють, які заходи потрібно фінансувати, щоб галузь отримала максимальний зиск?!», - підкреслив Михайло Соколов.

    Радник Міністра також зауважив, що розробка цих документів базувалася на багаторічному й успішному досвіді інших країн, зокрема США. Законопроекти №№ 9163 та 9162 були запозичені з американської моделі, відомої як "commodity checkoff program" і діє вже з 60-х років минулого століття.

    Ці нові механізми реформи молочної галузі мають на меті створення стійкої та самодостатньої системи, яка зможе ефективно впоратися з викликами й конкуренцією на ринку. Надання молочному сектору можливості самостійно приймати рішення про розвиток та інвестиції сприятиме зміцненню його позицій, підвищенню якості продукції та конкурентоспроможності на міжнародному рівні.

    Очікується, що запровадження реформи стане важливим кроком на шляху до покращення молочної галузі України, сприятиме її стабільному розвитку та вирішенню галузевих проблем. Передбачені механізми дозволять залучити необхідні інвестиції для впровадження новітніх технологій, підвищення якості та розширення асортименту молочних продуктів, що позитивно позначиться на розвитку сектору і задоволенні потреб споживачів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.