• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Масштабна плантація калини на Хмельниччині: ініціатива для виробництва унікального чаю
    Опубликовано: 2023-06-30 14:05:21

    В Хмельниччині В’ячеслав Пічкур разом з партнерами вирішив створити власну плантацію калини на площі 35 соток, з метою забезпечення сировиною для виробництва унікального калинового чаю. Зараз вони закуповують ягоди у селах Тернопільщини та переробляють їх на чай, який експортується до Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

    Ідея створення продуктів з калини виникла під час волонтерської діяльності Пічкура та його друзів під час воєнного конфлікту. В одному з сіл Тернопільщини, під час обіду, бабуся гостинно пригощала їх калиновим варенням, що стало поштовхом до активного розвитку цієї ідеї.

    Калиновий чай під брендом Bitter Harvest вже був протестований в українських кав'ярнях та ресторанах, проте він є сезонним продуктом. Тому у планах компанії - розробка калинових сиропів для літніх лимонадів. Взагалі ж, бренд спрямований на експорт. Вже були здійснені поставки в Дубай, а в майбутньому планується розширення на ринок Сінгапуру.

    Подібні ініціативи стають все більш поширеними в українському аграрному секторі. Наприклад, фермерське господарство "Сади Черкащини" на 25 гектарах займається вирощуванням волоського горіха, а на плантації площею 1 гектар вирощують смородину. Проте, згодом планується зменшити площу горіхового саду на 50%. Замість горіхів, на господарстві будуть висаджувати сливи, абрикоси і також розширювати культуру нішевого продукту - бузину, розповів керівник підприємства Олег Коновалюк.

    Такі ініціативи сприяють розвитку аграрного сектору України, розширюють асортимент виробництва та сприяють створенню унікальних продуктів з високою якістю, що можуть знайти своє місце на зарубіжних ринках. Важливо зазначити, що такі ініціативи підтримують розвиток малих та середніх підприємств, сприяють створенню нових робочих місць та позитивно впливають на економіку країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.