• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай збільшив імпорт сої з Бразилії у травні на 40%
    Опубликовано: 2023-06-23 13:44:02

    Китай збільшив імпорт сої з Бразилії у травні на 40%

    Китай за підсумками минулого місяця збільшив обсяги імпорту сої з Бразилії відразу на 40% – до 10,94 млн тонн з 7,79 млн тонн у травні 2022 р. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на дані Головного митного управління.

    «Китайські покупці цього року скористалися величезним урожаєм бразильської сої та привабливими цінами на олію, щоб збільшити закупівлі», – говориться в матеріалах.

    Крім того, у травні до портів КНР прибув рекордний обсяг олійної – 12 млн тонн, що зумовлено відправкою великої кількості вантажів до Піднебесної після затримок під час проведення жнив у Бразилії.

    «Великі постачання у травні допомогли американським експортерам надолужити темпи відвантажень: за перші п’ять місяців цього року продажі олійного склали 20,15 млн тонн проти 20,47 млн тонн у січні-травні 2022 р.», – зазначається в повідомленні.

    У той же час імпорт зі Сполучених Штатів у травні досяг позначки в 923,5 тис. тонн, що на 47% нижче за результат в аналогічний місяць минулого року. Тим не менш, постачання зі США цього року поки що становлять 19,16 млн тонн, що значно вище 16,77 млн тонн за 5 місяців 2022 р.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.