• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міграція риби у світі суттєво зросла
    Опубликовано: 2023-06-08 14:09:41

    Риба змушена мігрувати ближче до північного та південного полюсів через зміну клімату — таким чином вона рятується від потепління води в океані. Науковці вважають, що через це може постраждати біологічна різноманітність і рибна галузь, пише Phys.org, пише agronews.ua.

    Дослідники з Університету Глазго проаналізували дані про 115 видів риб, що мешкають в усіх основних частинах океану, і виявили, що морські риби реагують на підвищення температури води. Вони упливають до полюсів або спускаються у глибини океану.

    Температура води впливає на метаболізм, ріст і розмноження риб. До того ж у них є певний діапазон комфортних для життя показників довкілля.

    Також науковці визначили, що зміни клімату в 7 разів інтенсивніше впливають на морських мешканців, ніж на тварин на суші.

    Протягом останнього століття глобальне потепління мало значний вплив на морські екосистеми. Через це окремі види риб взагалі зникли з деяких місць. Морські риби можуть адаптуватися та змінювати аспекти своєї біології, щоб пристосуватися до більш теплих умов. Однак у багатьох випадках зміна місця проживання може бути єдиним способом вижити.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.